Esther van Gestel

Waarom ben ik mediator geworden?

Even in vogelvlucht: Ik ben geboren en opgegroeid in Stiens (Frl), heb Commerciële Economie gestudeerd in Groningen en ik ben na de studie mijn toenmalige vriend achterna verhuisd naar de Randstad om daar te wonen en werken. Wij gingen samenwonen in 2000 in Amsterdam, we kregen een dochter en we trouwden. In 2005 heeft een mediator ons begeleid bij onze scheiding en dit was mijn eerste kennismaking met het vak. Ondanks de heftigheid van de scheiding bekroop me de gedachte dat deze mediator een mooi beroep had en ik zag mezelf ook aan díe kant van de tafel zitten.

Omdat ik na de scheiding echt tot mezelf moest komen, heb ik die gedachte even gelaten voor wat het was. Het was een zeer verwarrende periode in mijn leven, waarbij ik alles opnieuw moest opbouwen; ik had een restschuld, ik moest een huisje vinden en inrichten, een ritme vinden met mijn dochter, gecombineerd met werk. Een groot deel van mijn sociale leven verloor ik door de scheiding, ook daar moest ik een nieuwe weg in vinden en langzaam maar zeker kwam ik (ook met behulp van een geweldig goede coach) meer tot mezelf. De gedachte kwam bovendrijven…

Ik ontmoette mijn huidige man en we spraken over dromen voor de toekomst, waarbij ik hem vertelde over mijn visualisatie van mezelf als de mediator, waarbij ik anderen kon helpen bij hún scheidingsproces. Juist als ervaringsdeskundige denk ik iets wezenlijks te kunnen betekenen. Mijn man stimuleerde me om mijn droom na te jagen en zo kwam het dat ik in 2008 de Post HBO mediation opleiding afrondde en mezelf MfN register mediator mocht noemen. Sinds 2008 heb ik honderden stellen mogen bijstaan in hun proces. In 2019 verhuisden wij met onze zoon naar Workum en nu zet ik mijn mediationpraktijk hier voort.