Mediationproces

Na een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kunnen jullie besluiten of jullie mij als jullie mediator willen inschakelen. In dit gesprek kunnen jullie aangeven waar jullie behoeften liggen en kan ik aangeven wat ik voor jullie kan betekenen.

De ene keer ben ik als mediator vooral bezig om cliënten door het proces van de scheidingsprocedure te leiden, omdat er zoveel bij komt kijken. Meestal weten de meeste mensen niet wat er allemaal bij een scheiding komt kijken en vaak hebben zij het emotioneel zwaar. Juist dan kan het prettig zijn dat ik het proces begeleid en jullie stap voor stap hier doorheen leid.

Een andere keer ben ik meer aan het bemiddelen om tot afspraken te komen, dan is er daadwerkelijk sprake van een conflictsituatie en daarbij is het dan belangrijk dat jullie inzicht krijgen in elkaars wensen en belangen. Het is hierbij cruciaal dat jullie beiden bereid zijn om naar een oplossing te zoeken en naar elkaar toe willen ‘bewegen’, ook al zie je die oplossing nog niet voor je. De bereidheid om er samen uit te komen bepaalt het slagen van een mediation in grote mate.

We hebben met elkaar een aantal gesprekken over de verschillende onderwerpen waarover afspraken moeten worden gemaakt. Eventueel maak ik ook berekeningen en ik stel op basis van jullie wensen en afspraken een Scheidingsconvenant en/of Ouderschapsplan op.