Persoonlijke gesprekken

Wanneer jullie nog niet goed weten wat er allemaal afgesproken moet worden voor de scheiding en wanneer de emoties behoorlijk opspelen, of wanneer jullie het gewoon prettiger vinden, dan hebben we persoonlijke gesprekken.

Door die gesprekken wordt duidelijk wat jullie wensen en behoeften zijn en waarover afspraken gemaakt moeten worden. Ook zal ik jullie de informatie geven (bv over alimentatieberekeningen), zodat jullie voldoende inzicht om ook de juiste beslissingen te nemen.

Naast al die praktische informatie is er in persoonlijke gesprekken ook meer ruimte voor het proces en de emoties. Soms liggen de wensen verder uit elkaar en dan is het nodig om elkaar beter te begrijpen en op zoek te gaan naar de (gezamenlijke) belangen. Dat kan beter in een persoonlijk gesprek dan online.

Meestal zijn 3 à 4 gesprekken nodig om alles goed te bespreken en het proces zorgvuldig te doorlopen. Op basis van de gesprekken en de door jullie aangeleverde informatie stel ik het concept convenant/ouderschapsplan op. Deze bespreken we en waar gewenst pas ik dit nog aan. Wanneer jullie beiden achter de inhoud staan is het klaar om ingediend te worden bij de rechtbank.

Ik kom meestal bij jullie langs, maar we kunnen ook op een neutrale plek afspreken. Regio’s rondom Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Heerenveen en Lemmer zijn het best bereikbaar voor mij, maar daar kunnen uitzonderingen op gemaakt worden.

 

Neem gerust hier contact op om de mogelijkheden te bespreken.